Puur ik

Over mij

Ik ben Sabrina, 40 jaar, getrouwd met Remco en moeder van Anna, Evi en Julian. Ik hou van reizen, lezen, bordspellen en gezelligheid met vrienden en familie.

Opleidingen

Na mijn opleiding Maatschappelijk Werk en dienstverlening ben ik als maatschappelijk werker aan de slag gegaan. Een super mooi beroep, maar ik wilde graag meer diepgang in het contact met mensen. Van jongs af aan ben ik al van mening dat je je mooiste leven dat je kan bedenken moet leven. Ik merkte dat veel mensen, waaronder ikzelf een tijdje, hun leven toch vaak inrichten naar de hoge verwachtingen van zichzelf en de maatschappij en daardoor hun eigen gevoel en behoeften kwijtraken, met allerlei mentale klachten als gevolg. Dit inspireerde mij om de drie jarige post-HBO opleiding Psychosociale Therapie bij de Sociale Academie Utrecht te gaan volgen en mijn eigen praktijk op te zetten. Ik hoop mensen zoveel mogelijk terug te brengen naar een leven vanuit hun eigen behoeften. Ik geloof dat ieder mens het mooiste is als hij dicht bij zichzelf blijft.

Waarden

Verbinden en genieten zijn voor mij belangrijke waarden. Om te kunnen genieten en verbinden met een ander, moet je eerst de verbinding met jezelf terug vinden. Door eerdere ervaringen zijn er uit bescherming vaak gevoelens en behoeften verstopt. Ik vind het een eervolle uitdaging om mensen te helpen de verloren verbinding met zichzelf weer te herstellen. Ik zie mezelf als een mede-onderzoeker die een stukje meewandelt. Welk stukje is onderweg kwijt geraakt? En wat heb je nodig om weer meer tot jezelf te komen? Ik ben empathisch en betrokken en goed in luisteren, analyseren en structureren, waardoor we vaak snel tot de kern van het probleem komen. En dat is de eerste stap naar verbetering van de situatie. Het lijkt me mooi om een stukje met jou mee te mogen wandelen.

“People start to heal, the moment they feel heard.” – Cheryl Richardson